Prajitura cu suc de rosii si crema de portocala

de Toamna07 in Prajituri, 5 Dec 2012 | 9138 vizualizari

 

Pentru ca este decembrie si se apropie sarbatorile de iarna iar in casa trebuie sa miroasa a portocale am pregatit o prajiturica simpla cu crema acestui fruct minunat,aromata si cu foi fragede, cu suc de rosii.

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan cu gem de prune
  • Pt.foi:
  • 10 linguri cu apa
  • 15 linguri cu suc de rosii
  • 15 linguri cu ulei
  • 1 lingurita cu varf de amoniac
  • 1 ou mare
  • faina cat sa se formeze un aluat bun de intins (700-800g)
  • sare
  • Pentru crema:
  • 250 g margarina sau unt
  • 2 cani cu lapte
  • 6 linguri cu gris
  • 8 linguri cu zahar tos
  • 4 linguri cu zahar pudra
  • 1/2 portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu suc de rosii si crema de portocala:

Mod de preparare foi:

Se amesteca ingredientele pentru foi si se incorporeaza faina treptat,pana ce aluatul se poate intinde. Se imparte in 4 bucati ,se intind din ele foi si se coc pe dosul tavii unsa cu unt.

Crema de portocale:

Se pun pe foc laptele,grisul si zaharul tos.Se amesteca cu telul sa nu se lipeasca pana se ingroasa apoi se da deoparte si adaugam coaja rasa fin de la o jumatate de portocala. Se freaca untul cu zaharul pudra pana devine crema,se incorporeaza treptat crema de gris lasata putin sa se raceasca (sa nu fie fierbinte) si zeama de la o jumatate de portocala.Amestecam.

Se asambleaza prajitura iar la mijlocul ei se pune un strat generos de gem. Invelim prajitura in folie alimentara si dam la rece pana a doua zi cand foile se fragezesc. Se pudreaza cu zahar farin vanilat!

Delicioasa si foarte aromata!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu suc de rosii si crema de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata